Θερμογραφία

Η θερμογραφία είναι μία μη καταστρεπτική μέθοδος. Πραγματοποιείται με τη χρήση θερμοκάμερας η οποία παράγει μια εικόνα που καταγράφει την ακτινοβολία της θερμοκρασίας. Η θερμική ακτινοβολία εξαρτάται από την επιφανειακή θερμοκρασία και μετατρέπεται σε θερμική εικόνα (θερμογράφημα). Η ένταση της ακτινοβολίας εξαρτάται από την επιφανειακή θερμοκρασία, τα χαρακτηριστικά της επιφανείας και τις κλιματικές συνθήκες. Η διαδικασία περιλαμβάνει και την ερμηνεία των θερμικών εικόνων (θερμογραφημάτων).Με τη θερμογραφία προσδιορίζουμε και απεικονίζουμε την κατανομή της θερμοκρασίας στο κέλυφος ενός κτιρίου. Οι θερμοκρασίες στις επιφάνειες μίας κατασκευής, μεταβάλλονται ανάλογα με τις διαφοροποιήσεις των θερμικών ιδιοτήτων των στοιχείων του εξωτερικού κελύφους του. Έτσι, ερευνώνται οι θερμικές ανωμαλίες που μπορεί να οφείλονται σε ανωμαλίες της θερμομόνωσης, την περιεχόμενη υγρασία και τη διαρροή αέρα, στα στοιχεία που αποτελούν το εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου.

Στα κελύφη των κτιρίων με τη θερμογραφία που συνδυάζεται και με τη χρήση άλλων οργάνων ( θερμοζεύγη, μετρητές υγρασίας κ.α.) έχουμε αποτελέσματα για τη θερμική συμπεριφορά των διαφόρων δομικών στοιχείων που συνθέτουν το κέλυφος του κτιρίου. Με τη μέτρηση, αποκαλύπτονται και οι θερμογέφυρες, ή τυχόν υπάρχουσα υγρασία και τα προβλήματα των κουφωμάτων (αεροστεγανότητα-ύπαρξη απωλειών θερμότητας).

Πλεονεκτήματα Θερμογραφίας

 • Διατηρείται αλώβητη η δομή του στοιχείου που εξετάζεται
 • Φαίνονται άμεσα τα αποτελέσματα της μέτρησης
 • Εύκολη ανάγνωση των θερμογραφημάτων με τη χρήση ειδικών λογισμικών
 • Έχει μεγάλο εύρος εφαρμογών

Αποτελέσματα 

 • Υπολογισμός συντελεστή θερμοπερατότητας της προς εξέτασιν επιφανείας
 • Εύρεση της σπατάλης ενέργειας από τις θερμικές απώλειες
 • Εύρεση του πάχους του θερμομονωτικού που απαιτείται για να θερμομονωθεί το κέλυφος. Ετσι, γνωρίζοντας τις ανάγκες που προκύπτουν, επιλέγουμε την πιο οικονομική λύση
 • Εύρεση ( από οικονομικής άποψης) του κέρδους σε καύσιμο που προκύπτει από την εφαρμογή της λύσης θερμομόνωσης που θα εφαρμοστεί στο κέλυφος
 • Εύρεση της απόσβεσης
 • Εύρεση των θερμοκρασιακών διαφορών ανά στρώση υλικού στα δομικά στοιχεία του κελύφους
 • Εύρεση της αντίστασης στην διαπερατότητα των υδρατμών στα δομικά στοιχεία του κελύφους

Επικοινωνήστε μαζί μας.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ – ΝΕΕΣ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com