Φιλοσοφία

Τόσο η περιβαλλοντική συνείδηση όσο και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται τα νοικοκυριά, δημιουργούν την ανάγκη για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας σε κάθε κατοικία. Η λύση που φέρνει άμεσα αποτελέσματα και εξοικονομεί μέχρι και 60% στην κατανάλωση πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος είναι η σωστή θερμομόνωση των κτιρίων.

Πλεονεκτήματα θερμομόνωσης ενός κτηρίου

Η σωστή θερμομόνωση ενός κτιρίου, μας προσφέρει καλύτερες συνθήκες διαβίωσης καθώς εξασφαλίζουμε σταθερή θερμοκρασία στο εσωτερικό κατά τη διάρκεια του έτους. Για αυτό και ο Εθνικός Κτιριοδομικος Κανονισμός ορίζει υποχρεωτική την θερμομόνωση τους.  Ολα τα κράτη μέλη της Ε. Ε και κατά συνέπεια και στην χώρα μας, λοιπόν είναι υποχρεωμένα να συμμορφωθούν με την οδηγία του 2002/91/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης Δεκεμβρίου 2002 για τηνενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όλα τα κτίρια θα αποκτήσουν μια «ενεργειακή ταυτότητα» και θα λάβουν ενεργειακή πιστοποίηση, η οποία θα συνδέεται άμεσα και με την αντικειμενική και την εμπορική τους αξία. Είναι πλέον σαφές ότι η θερμομόνωση και των υφιστάμενων κτιρίων καθίσταται υποχρεωτική. Με την σωστή επιλογή και εφαρμογή της θερμομόνωσης της ταράτσας η περιμετρικά του κτιρίου (θερμοπροσοψη) έχουμε μικρές απώλειες θερμότητας μειώνοντας κατά το ένα τρίτο τα έξοδα κατανάλωσης πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Αποφεύγουμε τους μύκητες (μαυρίλες) στα ταβάνια στα δοκάρια και στις γωνίες που οφείλονται στην συμπύκνωση υδρατμών στην κρύα επιφάνεια.

Τα κτίρια συμβάλλουν κατά 40% στην εκπομπή αερίων, αιτία πρόκλησης του φαινομένου του θερμοκηπίου, και καταναλώνουν το 30% της παγκόσμιας ενέργειας. Με θερμοκρασίες υψηλότερες το καλοκαίρι λόγω της διόγκωσης του φαινομένου του θερμοκηπίου καθώς και χειμώνες με ακραία καιρικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη άνοδο του πετρελαίου κάνει επιτακτική πλέον την θερμομόνωση των κτιρίων & κυρίως των αμόνωτων. Για το λόγο αυτό και η λύση είναι η εφαρμογή της θερμομόνωσης να γίνεται πάντα από εκπαιδευμένα, πιστοποιημένα συνεργεία τα οποία έχουν παρακολουθήσει ειδικά θεωρητικά και πρακτικά σεμινάρια, με σκοπό την εξειδίκευσή τους στην θερμομόνωση. Τα θερμομονωμένα κτίρια εξασφαλίζουν εξοικονόμηση ενέργειας έως 50% και συμβάλλουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον. Η διεθνώς συνεχιζόμενη κρίση του πετρελαίου , που δυστυχώς επηρεάζει και την χώρα μας, σπρώχνει τον καταναλωτή σε εύρεση λύσεων, έτσι ώστε να μειώσει τις δαπάνες του τόσο το χειμώνα λόγω θέρμανσης , όσο και το καλοκαίρι μειώνοντας το ρεύμα για το κλιματιστικό του.

Με την τοποθέτηση ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης, με σύντομο χρονικό διάστημα απόσβεσης του κόστους του.

Αν προσθέσουμε και το αισθητικό όφελος από την άμεση ανακαίνιση της όψης των κτιρίων καθώς και το κέρδος που θα έχει μετά την απόσβεση της αρχικής του επένδυσης, τότε σίγουρα υπερκαλύπτουμε τις απαιτήσεις ακόμη και του πιο απαιτητικού καταναλωτή. Εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 50% με λιγότερα έξοδα για θέρμανση το χειμώνα και δροσιά το καλοκαίρι.

Προστασία του κτιριακού κελύφους από τις καιρικές καταπονήσεις. Οι ανεξέλεγκτες και απρόοπτες κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν τόσο στην χώρα μας όσο και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο, είναι γνωστές.

Με θερμοκρασίες υψηλότερες το καλοκαίρι λόγω της διόγκωσης του φαινομένου του θερμοκηπίου καθώς και χειμώνες με ακραία καιρικά φαινόμενα, σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη άνοδο του πετρελαίου κάνει επιτακτική πλέον την θερμομόνωση των κτιρίων.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com